O nama

Naša priča

Le Klok bistro je mesto gde ćete iskusiti duh Francuske, uz najbolje sastojke sa našeg podneblja. Inspiracija je u lokalnom, a velika francuska gastronomija putokaz. U svojoj viziji kombinujemo francuske tehnike kuvanja i isključivo domaće lokalne, sezonske namirnice. Želja nam je da predstavimo klasična jela francuskih bistroa, francusku gastronomiju i kulturu, ali uz duboko poštovanje lokalnog podneblja i naše tradicije.

Kreativna kuhinja i želja da vas ugostimo, sa vama podelimo ljubav i entuzijazam, za naš tim su esencija i istinski poziv celog bića.

Autentičnost i iskrenost nemaju cenu. Strpljivo i posvećeno osmišljavamo jelovnik i radujemo se što delimo jedan san sa vama. Naš restoran nastao je iz ljubavi i entuzijazma, kao mesto gde možemo slobodno da se igramo i uživamo u kreativnosti.

Bistro

Kada kažemo bistro – na šta pomislite?

Ušuškan i autentičan restoran ili kafe. Intimna, kamerna atmosfera. Odlična muzika, još bolja hrana. Francuski šarm.

A da li ste znali da se poreklo reči bistro vezuje za ruski jezik? Prema popularnoj narodnoj etimologiji, reč je nastala među ruskim trupama koje su zauzele Pariz nakon Napoleonovih ratova. Vojnici su ulazili u kafane i vikali – bistro, bistro – želeći da budu usluženi brzo (быстро – ruski brzo).

Le Klok bistro, međutim, nije mesto gde se hrana brzo služi. Mi znamo da se sve dobre stvari krčkaju lagano i nastaju strpljivo.

U našem autentičnom bistrou slavimo francusku gastronomiju i u radosti susreta delimo sa vama jedan san.

Predjela

Dva puta pečen sufle sa kozijeg sira
650.00 din.
Tatar biftek
1750.00 din.
Jagnjetina na briošu
660.00 din.
Pršut sa karamelizovanom breskvom i plavim sirom
1000.00 din.
Mus od pileće džigerice sa malinom
660.00 din.
Pečeni celer sa tonnato sosom
550.00 din.
Mesna plata
2200.00 din.

Supe

Francuska supa od luka sa plavim sirom i konjakom
900.00 din.

Le Klok čorba
550.00 din.

Hladna čorba od paradajza
550.00 din.

Glavna jela

Marinirani svinjski obrazi sa sosom od kulena i pomorandže
2100.00 din.

Pileći file sa albufeira sosom i pečurkama /za dve osobe/
3200.00 din.

Biftek sa pačijom džigericom i penom od tartufa
3500.00 din.

Rolovana zečetina sa sočivom umotana u pršut
2200.00 din.

Pačije grudi sa taranom sa začinskim biljem i penom od parmezana
2200.00 din.

File brancina sa zelenim povrćem i citrus sosom
2200.00 din.

Taljatele u sosu od fermentisanog paradajza
1300.00 din.

Rižoto po izboru kuvara
1300.00 din.

Salate

Baby spanać i cvekla sa kozjim sirom
600.00 din.

Cezar salata po originalnom receptu
570.00 din.

Miks zelenih salata
500.00 din.

Dezerti

Sirovi voćni kolač
500.00 din.

Krem brule
550.00 din.

Topli kolač od čokolade
500.00 din.

Le Klok bela čokolada
650.00 din.

Tanjir sireva
1000.00 din.